ILIRIADA PORTAL

Receta te ndryshme

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė

11012008

Mesazh 

Receta te ndryshme




Fergese

Per fergese ju duhen:


qepe te fresketa
domate ose salce domateje
speca
veze
djath i bardhe
vaj ulliri
kripe
piper i zi
Te gjithe ingredientet pastrohen mire dhe priten imet.
Ne vajin e nxehte skuqen qepet dhe pastaj shtohen specat.

Kaurdisen mire deri sa specat te marrin nje kore te arte.

Shtohen domatet apo salca e domateve. Kaurdiset mire me specat. Pas disa minutash shtohet djathi i prere ne copa te vogla. Kur ingredientet te jene lidhur mire me njeri-tjetrin shtohen vezet e rrahura dhe perzihen mire .
Dhe eshte gati per servirje
avatar
dea

Numri i postimeve : 182
Reputation : 0
Points : 17992
Registration date : 12/12/2007

Character sheet
xxxxx:

Shiko profilin e anėtarit

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

Receta te ndryshme :: Komentet

avatar

Mesazh prej Fri Jan 11, 2008 11:39 am nga dea

Per nje tave te shijshme kosi ju duhen:

kotoleta qingji te cilesise shume te mire
kos i pakastruar nga yndyra (une blej kos grek shume te yndyrshem)
veze
pak oriz (nje grusht)
miell
gjalpe
kripe
piper

Futeni mishin (per 4 persona rreth 1kg, kotoletat kane kocka prandaj merrni pak me shume mish se zakonisht) ne tave, sperkaten me gjalpe dhe futeni ne furre derisa te piqet e te marre nje ngjyre te bukur te kuqerremte. Hiqeni mishin nga tava. Ne nje tenxhere hidhni gjalpe dhe kur ai te jete tretur e nxehur shtoni dy-tre luge miell. Kur mielli te kete marre ngjyre te arte shtoni lengun e mishit dhe perziejini mire. Ne se salca eshte shume e trashe shtoni pak uje. Eshte shume e rendesishme qe salca te mos kete kokrriza! Prandaj, perdorni nje mixer per te tretur miellin mire. Ne nje ene te thelle shtoni kosin (rreth 1L per 4 persona), dy veze, salcen e miellit, orizini, kripe, piper. Perziejini te gjitha shuem mire dhe shtojani mishit ne tave. Futeni taven ne furre dhe kur te kete marre ngjyren e kuqerremte hiqeni nga zjarri. Ju befte mire!

Keshilla praktike

Suksesi i taves se kosit varet nga konsistenca. Sa me kompakte te jete tava e kosit, aq me kollaj eshte te pritet e te ruaje formen. Prandaj, kosin merreni me perqindjen mete larte te mundshme te yndyres dhe salcen e miellit beheni relativisht te trashe. Po keshtu, orizi perdoret per te ndihmuar taven e kosit te marri konsistencen e duhur.

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

avatar

Mesazh prej Thu Jan 24, 2008 11:25 am nga ad

1. Byrek me spinaq;

Pėr 4 - 5 persona duhen:
Miell 3 gota uji, uje 300 gram, spinaq 1 kg, vezė 1 kokėrr, djathė 100 gram, vaj 1/2 filxhan caji, kripė, piper
Nė tavolinė ose tepsi hidhet miell, nė mes hapet gropė ku hidhet ujė me pak kripė. Pėr 1 kg miell merret 550-600 gram ujė, megjthėse kjo varet nga lagėshtia e miellit. Duke e pėrzier nga mesi, zihet njė brumė i fortė i cili punohet pėr 10 minuta, ndahet nė kuleēė, mbulohet me picetė tė lagur dhe lihen pėr 20-30 minuta qė tė fitojė elasticitet. Nga ēdo kulaē bėhen petė tė vogla, secila prej tyre spėrkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 copė mbi njėra tjetrėn, pastaj hapen petėt e zakonshme. Spinaqi pėr mbushje pastrohet, lahet dhe pėrvėlohet pėr 2-3 minuta nė ujė tė vluar e kripė, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe pėrzihet me djathė tė thėrmuar e vezė, shtohet kripė, piper dhe shtrohet nė petė. Nė tepsi tė lyer me yndyrė shtrohet gjysma tjetėr e petėve, duke i spėrkatur secilėn me yndyrė, mbi to shtohet mbushja e pėrgatitur dhe mbulohet me pjesėn tjetėr tė petėve tė spėrkatura me yndyrė. Anėt mbėshtillen nga brenda. Byreku spėrkatet me yndyrė dhe piqet.

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

avatar

Mesazh prej Thu Jan 24, 2008 11:26 am nga ad

2. Fėrgesė Tirane

Pėr 4 - 5 persona duhen:
Speca 8-10 copė mesatare, domate 4-5 kokrra mesatare, yndyrė pėr skuqje, 2 filxhanė kafeje, miell 1 lugė gjelle, vezė 2 kokrra, hudhra 4-5 thelpinj, gjizė 4-5 lugė gjelle, spec djegės sipas dėshirės
Specat pastrohen nga bishti dhe farat, lahen dhe skuqen. Nė yndyrėn e mbetur hidhet domatet e qėruara nga cipa dhe tė grira hollė, kaurdisen derisa masa tė trashet, hiqet nga zjarri i hidhen vezė, spec djegės, majdanoz i grirė hollė, gjizė ose djathė.
Masa vendoset nė pjatė dhe sipėr vendosen specat e fėrguar.

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

avatar

Mesazh prej Thu May 22, 2008 8:20 pm nga flutura

Musaka me patate


Pėr 4 vetė
Duhen:

- Patate 1 kg
- qepė 6 kokrra mesatare
- vaj 3-4 filxhane kafeje
- domate 5 kokrra (1 lugė gjelle salce)
- kripė, piper, dafinė

Pėr salcėn e bardhė:

- Gjalpė 1 lugė gjelle
- miell 1 lugė gjelle
- qumėsht 1 gote caji
- vezė 1 kokėrr
- kackavall (djathė) tė thėrmuar njė lugė gjelle

Gatimi:

Patatet qėrohen, lahen dhe priten nė feta tė rrumbullakta, me trashėsi 5-7 mm.
Skuqen patatet derisa tė krijohet njė kore e lehtė. Qepa e prerė nė formė gjysmėrrethi skuqet me vaj nė zjarr tė ngadalshem nė menyrė qė tė mos digjet, por tė zbutet. Shtohen domate tė qėruara dhe te prera nė copa kubike, pak salcė, kaverdisja vazhdon edhe pak, shtohet kripė, piper flete dafine.
Nė tavėn e lyer me vaj shtrohet njė shtresė patatesh tė skuqura, mbi to gjysma e qepės, pėrsėri nje shtresė tjetėr patatesh dhe pastaj pjesa tjeter e qepės. Mbi kėto prapė shtrohet njė pjesė patatesh. Nė njė enė kaverdiset miell me pak gjalpė, shuhet me gjumėsht, pėrzihet mirė derisa tė marrė valė, hidhet kripė dhe lihet masa tė trashet.
Hiqet nga zjarri ftohet pak dhe perzihet me vezė. Salca e pėrgatitur hidhet mbi musakanė, spėrkatet me gjalpė dhe djathė kackavall. Tava vihet nė furrė pėr tu pjekur pėr 30 minuta

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

avatar

Mesazh prej Thu May 22, 2008 8:22 pm nga flutura

Ēomlek me qepė


Pėr 4 vetė

Duhen:

- qepė te vogla 1 kg
- vaj 2 filxhanė kafeje
- salcė 1 luge gjelle
- verė njė filxhan kafeje
- hudhėr njė kokėrr
- kripė, piper, 2 fletė dafine

Gatimi:

Qėrohen qepet dhe siē janė tė paprera skuqen nė tigan me vaj pastaj shtohen nė tenxhere.
Pastaj nė tigan hidhet njė kokėrr qepė e grirė hollė, kaverdiset pak, shtohet salcė dhe kaverdisen sė bashku, shuhen me verė tė kuqe, shtohet kripė, piper, ujė dhe hudhra. Tenxherja mbulohet mirė dhe lihet nė zjarr te ngadalshėm pėr 20-30 minuta

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

avatar

Mesazh prej Thu May 22, 2008 8:26 pm nga lola

Patėllxhanė tė mbushur



Pėr 4 vetė

Duhen:

- Patėllxhanė 1 kg
- qepė 7 kokrra
- hudhra 2 kokrra
- kripė, piper, majdanoz

Gatimi:

Patėllxhanėve u hiqet bishti dhe lėkura nė tre rripa nga tė dyja anėt. Priten pėr sė gjati te pjesa e sipėrme deri nė mes tė tulit dhe vendosen nė ujė me kripė pėr gjysėm ore. Ndėrkohė skuqet qepa e grirė nė formė gjysėmrrethi, shtohen domate tė qėruara dhe tė prere nė forme kubike; vazhdon kaverdisja nė zjarr tė ngadalshem nė mėnyrė qė qepa tė zbutet. Nė fund shtohen hudhra tė grira, majdanoz, kripė, piper dhe pak uthull. Patėllxhanet kullohen, shpėlahen dhe skuqen nė tigan me pak vaj pastaj rreshtohen nė tavė, hapen nė vendin e prerė dhe mbushen me masėn e pėrgatitur. Sipėr u vihet nga njė fetė domate.Shtohet fare pak ujė dhe piqen pėr njė orė nė furrė jo shumė te nxehtė.

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

avatar

Mesazh prej Thu May 22, 2008 8:31 pm nga flutura

Gjyveē me patate


Duhen:

- mish 500 g
- patate 1.5 kg
- vaj 4-5 lugė gjelle,
- qepė 1 kokėrr, spec i kuq
- salcė domate 1 lugė gjelle
- kripė, piper i zi, majdanoz
Mishi pritet nė thela, skuqet me qepė, shtohet pak salcė domate kripė, piper, dafinė, ujė sa tė mbulohet mishi dhe lihet tė ziejė nė zjarr tė ngadaltė. Ndėrkohe pėrgatiten patatet tė cilat pastrohen, lahen, priten nė feta tė rrumbullakėta me trashėsi 1 cm dhe skuqen lehtė me vaj. Nė tavė vendosen thelat e mishit, mbi to patatet, kripė, piper, pak spec i kuq dhe nė fund lėngu i mishit. Tava lihet nė furrė pėr 1/2 ore. Pasi hiqet gjyveēi, vihet nė pjatė, spėrkatet me lėngun e vet dhe majdanoz tė grirė hollė.

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Mesazh  nga Sponsored content

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi